Zentrum biedt wekelijkse meditatiegroepen aan voor mensen die al wat meer ervaring hebben met Zen. Voor veel mensen blijkt het effectief, inspirerend en behulpzaam te zijn om in een groep en onder leiding van een leraar te mediteren.
De wekelijkse gang naar Zentrum biedt velen een welkome ondersteuning om hun zenbeoefening concreet en levend te houden. Regelmatige beoefening verdiept je wortels verdiept en verstevigt je stam , zoals een oude Zenmeester ooit zei.

Je mediteert o.l.v. ervaren zenleraren met langdurige ervaring.
In principe is er elke bijeenkomst een inleiding.
Eén keer per maand wordt er ‘alleen maar’ gemediteerd: geen inleiding, wel gelegenheid voor persoonlijk onderhoud. Je kunt in principe altijd een les in – of voorhalen  als je een keer niet kunt komen in je eigen groep.

Omdat het persoonlijk contact tussen leraar en student in de Zentraditie van groot belang wordt geacht, is er altijd gelegenheid voor persoonlijk onderhoud. Daarin kunnen vragen en andere kwesties m.b.t. je zenpad aan de orde kunnen komen. Ook koanstudie behoort tot de mogelijkheden.

In principe moet je voor een doorgaande cursus een introductiecursus gedaan hebben of anderszins ervaring hebben met meditatie. Als je al wat ervaring hebt met meditatie en/of mindfulness, is een complete introductiecursus Zen wellicht niet nodig.
In dat geval kun je ook direct al meedoen in een van de doorgaande groepen in Zentrum.

Kijk even hier voor meer informatie.

Locaties verbonden met Zentrum:

Doorgaande groepen in Utrecht

Doorgaande groepen in IJsselstein

Doorgaande groepen in Culemborg

Doorgaande groepen in Houten

Doorgaande groepen in Nieuwegein