Simon with the new crop lettuce
Simon Senko de Boer (1965, Ilpendam) begon in het jaar 2000 met zijn Zenbeoefening in het zenklooster Zenriver in Groningen bij Tenkei Roshi.  Afgestudeerd in politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, werkte hij als manager bij organisaties voor Milieu & Samen-levingsopbouw. In 2003 werd hij vaste bewoner in Zen River en kreeg de monastieke inwijding.

In het klooster heeft hij o.a. de leiding over de aanleg en verzorging van de tuin op zich genomen. In 2014 ontving hij dharma transmissie. Een jaar later is hij officieel erkend door de Soto School nadat hij de daarvoor de vereiste tempeltraining en ceremonies in Japan had voltooid.

Simon heeft uitgebreide ervaring in de vier trainingselementen (zazen, ritueel, literatuurstudie en Bodhisattva-activiteit) die door Tenkei Roshi zijn ontwikkeld.
Ook heeft hij het volledige koan-curriculum voltooid zoals Maezumi Roshi en Genpo Roshi dat hebben doorgegeven. Hij assisteert in lestaken in Zen River, geeft cursussen op de Zenboot in Groningen en vanaf september 2017 wekelijks op de woensdagavonden in Zentrum.