John de Weerdt (1960) beoefent sinds lange tijd Zen, is leerling van Nico Tydeman en van Willem Scheepers.

In 2015 is hij ingewijd als zen monnik door Nico Tydeman en in 2020 heeft hij Denkai-transmissie ontvangen van Willem Scheepers, bij wie hij ook zijn koanstudie doet.


Hij geeft les op de woensdagavond. Daarnaast is hij een belangrijke ondersteuning voor in het reilen en zeilen van Zentrum waarvoor hij o.a. de administratie voert.

Voor zijn gevoel heeft zijn zentraining een zeer gunstig effect gehad op zijn emotionele, mentale en spirituele welzijn. Zijn aanpak is nuchter, concreet en praktisch en humor is een belangrijk ingrediënt voor hem in deze cursus.

Hij studeerde business aan de Universiteit van Western Sydney in Australië en heeft managementervaring bij verschillende internationale ondernemingen (o.a. Procter & Gamble) en in verschillende markten (o.a. China).

Zo’n 35 jaar al heeft hij reuma en geeft sinds 2008 zelfmanagement trainingen vanuit het Reuma fonds. Hij heeft daardoor veel kennis van de problemen waar mensen met een chronische ziekte of pijn dagelijks mee te maken hebben.

Zijn zentraining een zeer gunstig effect gehad op zijn emotionele, mentale en spirituele welzijn. Zijn aanpak is nuchter, concreet en praktisch en humor is een belangrijk ingrediënt voor hem in deze cursus.