jeroen3“Jeroen van Deutekom (1970) is sinds 2001 actief bezig met Zenmeditatie, geïnspireerd door Rients Ritskes, Nico Tydeman en zeker Willem Scheepers.

Jeroen is vader van twee dochters en combineert zijn werkzame leven als freelancer met zijn Zenleraarschap.

Hij geeft naast Zen intructielessen ook cursussen als ‘Het temmen van de Os‘ en op maat gemaakte bedrijfstrainingen met bijvoorbeeld een thema als ‘Zen en projectmanagement’ of ‘Zen en de Blaffende Baas’. Ook geeft hij individuele coaching vanuit Zen perspectief.

Over zijn werkzame leven

Als freelancer voert hij zijn opdrachten uit in de rol van programma manager, project manager of interim manager. Meestal op directieniveau. De opdrachten zijn vaak meerjarige verandertrajecten bij organisaties binnen de zakelijke dienstverlening. Hij werkte eerder o.a. bij Kluwer en KPMG. Hij vertoeft graag op het grensvlak tussen bedrijfskunde, ICT en marketing.

Zijn ervaring is dat het (zakelijk) leven en Zen dichter op elkaar aansluiten dan menigeen denkt. Niet alleen stelt hij zich ten doel zijn opdrachten efficiënt en effectief te laten verlopen, maar ook om iedereen die daarbij betrokken is, volledig tot zijn recht te laten komen.

Over het lesgeven

Jeroen zegt vaak: “Voor mij is Zen alsof je als klein jongetje wordt meegenomen door je opa naar de grootste speelgoedzaak van de wereld. Je kijkt er al maanden naar uit. En vandaag is het dan eindelijk zover. Je loopt aan de hand van je opa de megastore binnen en je ziet welhaast ontelbare gangen en schappen, vol met speelgoed. De stellingen zijn meters hoog. En dan zegt je opa tegen je ‘ kies maar wat uit, jongen’.”

En als Zenleraar voelt het voor Jeroen alsof hij als jongste winkelbediende bezoekers welkom mag heten. En hen enigszins kan helpen om de weg in de winkel te wijzen. Zijn gevoel van dankbaarheid is groot, het is tenslotte hun winkel.