Jeroen van Deutekom (1970) is sinds 2001 intensief bezig met Zen, geïnspireerd door Rients Ritskes, Nico Tydeman en met name zijn huidige leraar Willem Scheepers, bij wie hij ook z’n Koanstudie doet.

In 2014 ontving hij van hem de voorschriften (Jukai) en in 2022 ontving hij tevens Denkai, nadat hij al eerder tot Zen monnik was gewijd.


Sinds 2017 geeft hij introductiecursussen en sinds 2019 een eigen wekelijkse doorgaande groep op de maandagavond.  En hij geeft bedrijfstrainingen met thema’s als ‘Zen en projectmanagement’ of ‘Zen en de Blaffende Baas’.

Naast Zen verdiept hij zich ook in het Taoïstische gedachtengoed middels Chi Kung en Feng Shui. Hij heeft daarvoor transmissies gekregen van z’n Taoïstische grootmeester.

Jeroen woont samen met z’n vrouw en twee dochters in Amsterdam. Hij heeft een opleidingsachtergrond in bedrijfskunde, marketing en informatica. Zijn werkzaam leven bestaat uit freelance opdrachten als programmamanager, organisatieadviseur en Feng Shui consultant. Verder coacht hij mensen vanuit het Zen en Taoïstisch perspectief.