Doorgaande groepen zijn ook online te volgen

Onze doorgaande meditatiegroepen vinden op dit moment in ‘hybride’ vorm plaats. Je kunt in levende lijve in de zendo – zolang als dat kan – deelnemen én via Zoom. Voor mensen die ver weg wonen is dit een mooie gelegenheid om toch mee te doen met de lessen in Zentrum.

Als je online wilt meedoen aan de doorgaande groepen kun je dat hieronder aangeven via de knop ‘Aanmelden’. Geef dan bij ‘opmerkingen’ aan dat je alleen gebruik wilt maken van de online mogelijkheid.


Wekelijkse online meditatiegroepen

Bijna dagelijks geeft John de Weerdt een online meditatie, voor iedereen gratis toegankelijk.

Lunch meditatie

Dagelke werkdag
Tijd12:00 – 12:20 uur
LocatieZoom link

Zondagochtend meditatie

Dagelke zondag
Tijd09:30 – 10:30 uur
LocatieZoom link


Online workshop ‘De draaglijke lichtheid van het bestaan’

Deze workshop is geïnspireerd door het werken met slogans uit het Tibetaans Boeddhisme (Lojong training). Deze slogans gaan over de praktische toepassing van het Mahayana Boeddhisme.

Het basisidee is om de tegenslagen in ons leven niet alleen maar als ongewenst te zien, maar ook als brandstof om je leven te verdiepen en te ‘verlichten’.Maar ja, maar hoe pak je dat aan? Dat is nou precies waar de workshop over zal gaan!

John behandelt deze keer de slogan: ‘Wees iedereen dankbaar’. Deze Lojong slogan kan ons helpen om de neiging om ons af te scheiden van het leven te doorzien en daardoor tot bloei te kunnen komen.

Iedereen doet dat natuurlijk in zijn/haar eigen tempo. Maar stukje bij beetje stellen we ons verder open zodat we uit iedere situatie weer iets nieuws kunnen leren

DagZondag 6 december
Tijd16:00 – 17:30
BegeleidingJohn de Weerdt
Voor wieIedereen met enige ervaring (meditatie, yoga, mindfulness)
ProgrammaInleiding, meditatie, Dharma gesprek, meditatie.
Bijdragevrijwillige bijdrage
(suggestie Euro 15,00, maar voel je vrij) NL78INGB0007365960 t.n.v. Zentrum o.v.v. ‘workshop John’
LocatieKlik op deze link vlak voor aanvang van de workshop