Leraar: Willem Scheepers.

Kosten € 535,- op basis van een 2-persoonskamer en volpension.

De volkshogeschool Terschelling – prachtig gelegen in de duinen bij Hoorn – organiseert al zo’n 15 jaar elke zomer een introductiecursus Zen die door Zentrum wordt verzorgd.
De sfeer en natuur van Terschelling in de zomer bieden altijd weer een heel bijzondere ambiance om op ontspannen en tegelijk diepgaande wijze kennis te maken met Zen.

’s Morgens en ’s avonds houden we ons bezig met de in en outs van Zenmeditatie waarbij de belangrijkste thema’s en inzichten van Zen aan bod komen. Uiteraard leer je hoe te mediteren en hoe je dit kunt meenemen in je dagelijkse leven eenmaal terug op het ‘vaste land’. Wat deze cursus extra maakt, is dat de middagen vrij zijn om te genieten van het strand en de rust en schoonheid van het eiland. Kortom: een prachtig voorbeeld van hoe het nuttige en aangename samengaan.

Deze cursus is geschikt voor ‘beginners’. Maar ook voor mensen met wat meer ervaring in (Zen)meditatie blijkt deze cursus zeer bruikbaar. Een onderdeel van de cursus is altijd het behandelen van ‘De plaatjes van de os’, een soort stripverhaal aan de hand waarvan je een heel goed inzicht krijgt in de weg van Zen. Bij twijfel: bel gerust ( 06 207 33 209).

Meer informatie vindt je ook op de site van De Volkshogeschool, waar je ook de praktische gegevens omtrent reis en verblijf kunt downloaden.

button_aanmelden