Deze week is zó opgezet dat iedereen een goede en inspirerende week tegemoet kan zien, of je nou beginner bent of al (veel) ervaring hebt.
Dus ook voor gemotiveerde mensen zonder ervaring is de week een prima gelegenheid om grondig en gedegen kennis te maken met (zen)meditatie.
Voor beginners zijn er – naast het gewone programma – aparte sessies en extra begeleiding  om hen in te wijden in de beginselen van meditatie.
Zo kan iedereen die wil aan het hele programma meedoen.

Een onderdeel van de cursus is werken met  ‘De plaatjes van de os’, een soort stripverhaal aan de hand waarvan je een helder inzicht krijgt in de weg van Zen en in de weg die een mens gaat. Voor iedereen  – of je nou beginner bent of al jaren bezig bent – altijd weer de moeite waard.

De Volkshogeschool Terschelling – prachtig gelegen in de duinen bij Hoorn – organiseert al zo’n 15 jaar elke zomer deze zomerweek Zen die altijd door Zentrum wordt verzorgd.
De combinatie van de cursus,  de groep en de natuur van Terschelling in de zomer, bieden altijd weer een heel bijzondere ambiance om op zeer ontspannen en tegelijk diepgaande wijze kennis te maken met zenmeditatie.

’s Morgens en ’s avonds werken we. De middagen zijn vrij om te genieten van het strand, de rust en de schoonheid van het eiland. Kortom: een voorbeeld van hoe het nuttige en aangename samengaan.

Klik hier voor het Programma van de zomerweek
Bij twijfel: bel gerust met de leraar Willem Scheepers.  (06 207 33 209).

Kosten: € 595,- op basis van een 2-persoonskamer, volpension en de cursus.
(€ 545 voor een 2-persoonskamer in het Roefke)
Eenpersoonskamer is mogelijk in overleg (extra € 16 pppn).
Er zijn ook slaapzaaltjes, dan zijn de kosten € 455,-

PS. Je kunt ook met iemand die je vertrouwd is de kamer delen; dat kan ook iemand zijn die niet meedoet met de week, maar met jou meekomt om daar vakantie te vieren: partner, vriend(in) die dan haar/zijn eigen gang gaat.
En: er is ook nog een camping van Staatsbosbeheer 300 meter verderop waar je je familie kunt ‘parkeren’ om zelf later aan te sluiten.

 

Meer informatie vindt je ook op de site van De Volkshogeschool, waar je tevens de praktische gegevens omtrent reis en verblijf kunt downloaden.

button_aanmelden