Deze week is zó opgezet dat iedereen een goede en inspirerende week tegemoet kan zien, of je nou beginner bent of al (veel) ervaring hebt.
Dus ook voor gemotiveerde mensen zonder ervaring is de week een prima gelegenheid om grondig en gedegen kennis te maken met (zen)meditatie.
Voor beginners zijn er – naast het gewone programma – aparte sessies en extra begeleiding  om hen in te wijden in de grondbeginselen van meditatie.

Door de week heen werken we met inspirerende teksten uit de (Zen)boeddhistische literatuur, die inzichten en aanwijzingen geven over hoe we een bevrijd en bevrijdend leven kunnen leiden.

Ook is er aandacht voor een typisch Zen-ding: het werken met koan.
Heel konkreet: het intuïtief onderzoeken van en werken met levensvragen, waarbij het intellect alléén niet toereikend blijkt te zijn.
Uiteraard is er gedurende de week alle ruimte voor specifieke vragen en kwesties n.a.v. je eigen ervaringen en beoefening.

De Volkshogeschool Terschelling – prachtig gelegen in de duinen bij Hoorn – organiseert al zo’n 15 jaar elke zomer deze zomerweek Zen die altijd door Zentrum wordt verzorgd.
De combinatie van de cursus,  de groep en de natuur van Terschelling in de zomer, bieden altijd weer een heel bijzondere ambiance om op zeer ontspannen en tegelijk diepgaande wijze kennis te maken met zenmeditatie.

’s Morgens en ’s avonds werken we. De middagen zijn vrij om te genieten van het strand, de rust en de schoonheid van het eiland. Kortom: een voorbeeld van hoe het nuttige en aangename samengaan.

Klik hier voor het Zomerweek 2019 programma
Bij twijfel: bel gerust met de leraar Willem Scheepers.  (06 207 33 209).

Kosten: € 595,- op basis van een 2-persoonskamer, volpension en de cursus.
(€ 545 voor een 2-persoonskamer in het Roefke)
Eenpersoonskamer is mogelijk in overleg (extra € 16 pppn).
Er zijn ook slaapzaaltjes, dan zijn de kosten € 455,-

PS. Je kunt ook met iemand die je vertrouwd is de kamer delen; dat kan ook iemand zijn die niet meedoet met de week, maar met jou meekomt om daar vakantie te vieren: partner, vriend(in) die dan haar/zijn eigen gang gaat.
En: er is ook nog een camping van Staatsbosbeheer 300 meter verderop waar je je familie kunt ‘parkeren’ om zelf later aan te sluiten.

Meer informatie vindt je ook op de site van De Volkshogeschool, waar je tevens de praktische gegevens omtrent reis en verblijf kunt downloaden.

Annuleringsvoorwaarden van de Volkshogeschool:

kosteloos tot 6 weken voor aanvang van de activiteit.
tot 3 weken 25% van de kosten
tot 2 weken 50% van de kosten
tot 1 week 75%    van de kosten
Binnen 7 dagen of niet verschijnen zonder afzeggen: 100% van de kosten.

 

button_aanmelden