Periode: 2 t/m 6 januari 2018
Kosten: Totaal: € 545,- (Verblijfskosten: € 450,- ; programma kosten: € 95,-)
Plaats: Zin te Vught.
Begeleiding: Willem Scheepers
Maximum aantal deelnemers: 20.

Een sesshin – zenretraite – biedt de gelegenheid om intensief met een groep de stilte in te gaan en je zenbeoefening een verdieping te geven waar je normaal niet zo makkelijk aan toe komt.

We gaan zitten in de prachtige locatie van ZIN in Vught. Iedereen heeft een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. Zin heeft een prachtige meditatiezaal en staat bekend om zijn uitstekende vegetarische keuken.

De sesshin wordt grotendeels in stilte doorgebracht. Het programma bestaat uit periodes van 25 minuten zazen, afgewisseld met kinhin (loopmeditatie).
Tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud.

In deze sesshin gaan we ons richten op een typisch Zen-onderwerp: het ontstaan en het gebruik van de koan in het Zenonderricht. Een koan is een kwestie die je wordt voorgelegd om mee te werken in je zentraining en die je – als het goed is – een bevrijdend inzicht kan brengen.

Alle koanverhalen gaan over verlichting. We gaan verschillende traditionele koans bespreken en er ook mee werken. Dat geeft ook zicht op een andere manier van omgaan met onze eigen kwesties en hoe daarmee te werken.
Elke dag is er een teisho (lezing) over dit onderwerp.

Het programma is intensief, maar niet te zwaar. We beginnen om 6.00 u en eindigen om 21.30 u, met tussendoor voldoende gelegenheid om te wandelen oefeningen te doen of te sporten. Klik programma sesshin 2018 voor het programma.
Heb je vragen, neem gerust contact op.

button_aanmelden

 

Annuleringsvoorwaarden.
Annuleren is kosteloos tot 6 weken voor aanvang van de sesshin
Daarna zijn de kosten: 6-4 weken voor aanvang: 35% van de kosten.
4-2 weken voor aanvang: 60% van de kosten.
2-1 weken voor aanvang: 85% van de kosten
Binnen 7 dagen: 100% van de kosten