Nieuwjaars sesshin 2 t/m 6 januari 2019
Kosten: Totaal: € 545,- (Verblijfskosten: € 450,- ; programma kosten: € 95,-)
Plaats: Zin te Vught.
Begeleiding: Willem Scheepers (jan) en Cornelia Wierenga (aug)
Maximum aantal deelnemers: 20

De leidraad voor de sesshin  is deze keer de Sandokai: een beroemde tekst uit het China van de 8ste eeuw – toegeschreven aan Sekito Kisen – waarin het samenvallen van  het absolute (God, Tao, Boeddha natuur) en het relatieve – ons dagelijkse leven – wordt uitgedrukt. In de inleidingen gaan we in op de tekst om te onderzoeken wat die voor ons kan betekenen voor onze beoefening en ons dagelijkse leven.
De tekst van de Sandokai vind je hier.

__________________________________

Een sesshin  als deze biedt je een uitgelezen de gelegenheid om intensief met een groep de stilte in te gaan en je zenbeoefening een verdieping en boost te geven waar je normaal niet zo makkelijk aan toe komt.

We zitten in de prachtige locatie van ZIN in Vught. Iedereen heeft een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. Zin heeft een prachtige meditatiezaal en staat bekend om zijn uitstekende vegetarische keuken.

De sesshin wordt grotendeels in stilte doorgebracht. Het programma bestaat uit periodes van 25 minuten zazen, afgewisseld met kinhin (loopmeditatie).
Elke dag is er een teisho (lezing) en tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud.

Het programma is intensief, maar niet te zwaar. We zitten in periodes van 25 minuten met tussendoor loopmeditatie (kinhin). We beginnen om 6.00 u en eindigen om 21.30 u, met tussendoor voldoende gelegenheid om te wandelen, oefeningen te doen of te sporten.  Klik programma sesshin jan. 2019 voor het hele programma. Heb je vragen, neem gerust contact op.

De volgende sesshin van 19 t/m 24 augustus in de zomer is onder leiding van Cornelia Wierenga. Uitgebreidere gegevens daarover volgen nog.
Je kunt er wel al voor aanmelden.

 

button_aanmelden

 

Annuleringsvoorwaarden.
Annuleren is kosteloos tot 6 weken voor aanvang van de sesshin
Daarna zijn de kosten: 6-4 weken voor aanvang: 35% van de kosten.
4-2 weken voor aanvang: 60% van de kosten.
2-1 weken voor aanvang: 85% van de kosten
Binnen 7 dagen: 100% van de kosten