Onze deze noemer organiseert Zentrum regelmatig korte toegankelijke workshops waarin gewerkt wordt met kernaspecten van Zenmeditatie. Er wordt in periodes van 15 minuten gemediteerd; de praktijk wijst uit dat iedereen dat kan, of je nou geoefend bent of niet. Dus wees welkom.

De nu eerstvolgende workshop op 9 februari wordt verzorgd door John de Weerdt met als thema: de draaglijke lichtheid van het bestaan.

Zaterdag 9 februari om 14.00 uur.
Begeleiding: John de Weerdt
Zentrum, O’gracht 84, Utrecht.
Kosten: € 15,-

Op 30 maart zal Cornelia Wierenga de workshop vorm geven waarbij het zal gaan over Zen, adem en lichaam. Cornelia is naast Zenleraar ook yogadocent en ademtherapeute.

Op 14 april zal Simon de Boer weer een geleide meditatie geven die je door doet dringen tot het hart van zenmeditatie.

Over de inhoud van beide workshops volgt binnenkort meer informatie.
________________________________________

De dragelijke lichtheid van het bestaan.

Deze praktische workshop komt voort uit de Lojong training zoals beschreven in: ‘De grondtekst van de zeven punten van training van de geest’  door Chekawa  Yeshe Dorje (1102-1176). Deze keer dus iets uit de de Tibetaans Boeddhistische traditie

Lojong betekent “trainen van de geest”. De Lojong lessen zijn opgebouwd rond zeven punten die in het totaal 59 korte slogans of motto’s bevatten.

Het basis idee is om de lastige zaken in ons leven niet alleen maar als ongewenst, maar ze ook als brandstof te zien om je leven te veredelen. Boeddha sprak altijd over hoe we een edel en waardig leven kunnen leven, juist ook temidden van de tegenslagen en obstakels in het leven.

Tijdens deze workshop worden de eerste vijf slogans behandeld die gaan over hoe je meer openheid en ruimte kunt scheppen en waardoor er een zekere lichtheid kan ontstaan in je leven.

Deze workshops bieden tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met de leraren in Zentrum, deze keer John de Weerdt.

De workshops vinden plaats in Zentrum (O’gracht 84) en zijn in principe toegankelijk voor iedereen, ook als je geen ervaring met (zen) meditatie.
Naast de inleidingen zitten we drie periodes van 15 minuten en de ervaring leert dat iedereen dat kan!  Je kunt je hieronder aanmelden. Welkom.

 

button_aanmelden