Onze deze noemer organiseert Zentrum regelmatig korte toegankelijke workshops waarin gewerkt wordt met kernaspecten van Zenmeditatie. Er wordt in periodes van 15 minuten gemediteerd; de praktijk wijst uit dat iedereen dat kan, of je nou geoefend bent of niet. Dus voel je welkom!

De nu eerstvolgende workshop op 9 februari wordt verzorgd door John de Weerdt met als thema: de draaglijke lichtheid van het bestaan.

Zaterdag 9 februari om 14.00 uur.
Begeleiding: John de Weerdt
Zentrum, O’gracht 84, Utrecht.
Kosten: € 15,-

Info over de workshops van Jeroen v Deutekom en Cornelia Wierenga volgt z.s.m.

_________________________________

De draaglijke lichtheid van het bestaan.

Deze praktische workshop komt voort uit de Lojong training zoals als eerste beschreven in: ‘De grondtekst van de zeven punten van training van de geest’  door Chekawa  Yeshe Dorje (1102-1176). Deze keer dus iets uit de de Tibetaans Boeddhistische traditie

Lojong betekent “trainen van de geest”. De Lojong lessen zijn opgebouwd rond zeven punten die in het totaal 59 korte slogans of motto’s bevatten.

Lojong betekent ‘trainen van de geest’. Het basisidee is om de tegenslagen en obstakels in ons leven niet alleen maar als ongewenst te zien, maar tegelijk ook als brandstof om je leven te verdiepen en te ‘verlichten’.
Mooi gezegd natuurlijk, maar de vraag is dan altijd: hoe pak je dat aan.
Dat is nou precies waar de workshop over zal gaan.

Tijdens deze workshop worden de eerste vijf slogans behandeld die gaan over hoe je meer openheid en ruimte kunt scheppen en waardoor er een zekere lichtheid kan ontstaan in je leven.

________________________

De volgende workshops worden gegeven door:

9 maart:     Martin Pol (Van weerstand naar vertrouwen)
30 maart:   Jeroen van Deutekom (Zen en Qi Gong)
13 april:     Senko de Boer (De Hartsutra van binnenuit)
11 mei:       Cornelia Wierenga (Zen, lichaam en adem)

Over de inhoud van de workshops volgt binnenkort meer informatie.

_____________________

De workshops vinden plaats in Zentrum (O’gracht 84) en zijn in principe toegankelijk voor iedereen, ook als je geen ervaring met (zen) meditatie.
Naast de inleidingen zitten we drie periodes van 15 minuten en de ervaring leert dat iedereen dat kan!  Je kunt je hieronder aanmelden. Welkom.

 

button_aanmelden