Twee maal per jaar organiseert Zentrum een stilte sesshin.
Eentje in de zomer in het kloosterhotel ZIN te Vught met Cornelia Wierenga.
En eentje aan het eind van het jaar tussen Kerst en Oudjaar.
Deze keer in Samaya, Werkhoven, vlakbij Utrecht.

Eindejaars sesshin 27 t/m 31 december 2020
Kosten: Totaal: € 570,- (Verblijfskosten: € 475,- ; fee voor leraar: € 95,-)
Plaats: Samaya (Werkhoven).
Begeleiding: Willem Scheepers
Maximum aantal deelnemers: 24 (Wachtlijst)

Een sesshin biedt een uitgelezen de gelegenheid om intensief met een groep de stilte in te gaan en je zenbeoefening een verdieping en boost te geven waar je normaal niet zo makkelijk aan toe komt.

Een sesshin doe je met een groep omdat je dat in je eentje niet voor elkaar krijgt. Tegelijk is het ook iets wat je helemaal voor jezelf doet. Om dat te benadrukken zeggen we wel eens: deze sesshin is er alleen voor jou.
Het is jouw proces, het gaat in eerste instantie om jouw leven. Van daaruit kun je alles doen voor de wereld wat je wilt, maar het begint wel bij jou.

We zitten in de prachtige locatie van Samaya. Iedereen heeft een éénpersoonskamer met eigen douche en toilet. Samaya heeft een prachtige meditatiezaal en staat bekend om zijn uitstekende vegetarische keuken.

De sesshin wordt grotendeels in stilte doorgebracht. Het programma bestaat uit periodes van 25 minuten zazen, afgewisseld met kinhin (loopmeditatie).
Elke dag is er een teisho (lezing) en tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud.

Het programma – zie hieronder – is intensief, maar goed te doen als je al wat ervaring hebt. We zitten in periodes van 25 minuten met tussendoor loopmeditatie (kinhin) en momenten van onderricht, uiteraard eten en drinken, ontspanning en is er elke dag gelegenheid voor persoonlijke gesprekken met de leraar.

button_aanmelden

Annuleren is kosteloos tot 3 weken voor aanvang van de activiteit
Daarna zijn de kosten: tot een week voor aanvang: 50%
Binnen 7 dagen: 100% van de kosten