Simon with the new crop lettuceSenko de Boer (1965, Ilpendam) begon in het jaar 2000 met zijn Zenbeoefening in het zenklooster Zenriver in Groningen bij Tenkei Roshi.  Afgestudeerd in politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, werkte hij als manager bij organisaties voor Milieu & Samen-levingsopbouw.
In 2003 werd hij vaste bewoner in Zen River en kreeg de monastieke inwijding. In 2014 ontving hij dharma transmissie. Een jaar later is hij officieel erkend door de Soto School nadat hij de daarvoor de vereiste tempeltraining en ceremonies in Japan had voltooid.

Senko heeft uitgebreide ervaring in de vier trainingselementen (zazen, ritueel, literatuurstudie en Bodhisattva-activiteit) die door Tenkei Roshi zijn ontwikkeld.
Ook heeft hij het volledige koan-curriculum voltooid zoals Maezumi Roshi en Genpo Roshi dat hebben doorgegeven.
Hij leeft en werkt nu op de Zen Boat in Groningen stad (link). Hij nam in september 2017 de woensdagavond-groepen over van Nico Tydeman Roshi in Zentrum.

In zijn lessen besteedt hij veel aandacht aan koans en schriftelijke instructies en commentaren van boeddhistische meesters en verder al wat helpt voor een leven vanuit wijsheid en mededogen.