Boeddha’s verlichting.
Op zondag 8 december wordt in bijna alle Boeddhistische tempels en centra traditiegetrouw de dag gevierd van Boeddha’s verlichting.
Ook deze keer willen we in Zentrum daarbij stil staan (zitten).

In de traditionele zenkloosters wordt dit feit meestal herdacht met een extra zware sesshin om zoveel mogelijk mensen tot een doorbraak te laten komen.
In dat licht willen we de zendo in die week graag openstellen voor iedereen, dus ook voor de mensen die niet bij Zentrum aangesloten zijn.

Zentrum toegankelijk voor iedereen die mediteert.
In de week van 2 t/m 8 december zijn álle doorgaande lessen daarom voor iedereen toegankelijk. Ervaring strekt wel zeer tot aanbeveling omdat er elke les twee keer 25 minuten wordt gemediteerd. Dat moet je wel kunnen en/of willen.
Als je wilt, kun je dus elke avond komen, vaak ook twee keer achter elkaar.
Ook de ochtenden op woensdag en vrijdag zijn open.
Deelname is kosteloos.

Op zaterdag 7 december is er gewoonte trouw ‘Open zen op zaterdag’.

Ontmoeting en beoefening
Mooie gelegenheid om je (zen)meditatie beoefening eens een flinke boost te geven én ook om eens andere medereizigers op je pad te ontmoeten.
En om je licht te doen oplichten natuurlijk!
Alle leraren zullen die week iets doen met of rond de verlichting van de Boeddha. Laat jezelf verrassen en inspireren en wees welkom.

Afsluiting op zondag.
We sluiten de week op zondagochtend 8 december af met drie zitperiodes van 25 minuten, van 9.00 tot 11.00 uur, met tussendoor een Dharma les o.l.v. Willem Scheepers. Daarna drinken we koffie of thee voor wie wil.

Doe je mee?
Het kan druk worden, zeker in de al wat vollere groepen op de ochtenden.
Daarom de vraag: als je wilt meedoen, laat dan per ommegaande even weten wanneer je gaat komen, door het schema onder deze link in te vullen. Hier kun je je opgeven voor de doorgaande lessen in Zentrum waaraan je wilt meedoen in de week van 2 t/m 8 december.

Let op:
De groep van 9.15u op vrijdag en de maandag groep vanaf 17.45u zitten al vol!

Je krijgt alléén bericht als een groep te vol is en je er niet meer bij kunt.
Zonder tegenbericht van ons ben je dus van harte welkom.