Onze deze noemer organiseert Zentrum regelmatig korte toegankelijke workshops waarin gewerkt wordt met kernaspecten van Zenmeditatie. Er wordt in periodes van 15 minuten gemediteerd; de praktijk wijst uit dat iedereen dat kan, of je nou geoefend bent of niet. Dus wees welkom.

De workshop o.l.v. Jeroen van Deutekom vindt plaats op 30 maart a.s. met als thema: Zen en Chi Kung, fysieke focus ter inspiratie voor je zen beoefening.

Zaterdag 30 maart om 11.00 uur.
Begeleiding: Jeroen van Deutekom
Zentrum, O’gracht 84, Utrecht.
Kosten: € 15,-

In deze praktische workshop onderzoeken we hoe Chi Kung je zen beoefening kan ondersteunen en versterken.
Samen met zazen en loopmeditatie vormt het een interessante combinatie en mogelijk een nieuwe inspiratie voor je zen beoefening.

In Zen zeggen we: ‘ Zitten als een berg en stromen als een rivier’. Het ‘zitten’ is een fysieke beoefening, maar soms beoefenen we het veel te mentaal.
Door de nadruk te leggen op de fysieke beoefening van zazen, in combinatie met Chi Kung, kan er iets wonderbaarlijks gebeuren. De eenvoudige en rustige stilstaande oefeningen van Chi Kung kunnen daarin versterkend en helend werken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen. Doe gemakkelijk zittende kleding aan en neem een flesje water mee om tussentijds wat te kunnen drinken.

_______________________________________________________________

De andere workshops worden gegeven door:

9 maart:     Martin Pol (Van weerstand naar vertrouwen)
30 maart:   Jeroen van Deutekom (Zen en Qi Gong)
13 april:     Senko de Boer (De Hartsutra van binnenuit)
11 mei:       Cornelia Wierenga (Zen, lichaam en adem)

_____________________

De workshops vinden plaats in Zentrum (O’gracht 84) en zijn in principe toegankelijk voor iedereen, ook als je geen ervaring met (zen) meditatie.
Naast de inleidingen zitten we drie periodes van 15 minuten en de ervaring leert dat iedereen dat kan!  Je kunt je hieronder aanmelden. Van harte welkom.