Een intensief Zenweekend o.l.v. Simon de Boer.

Zaterdag en zondag 29 en 30 september.
Zaterdag van 14.00 – 21.00 uur; zondag van 9.30 -15.30 u
Begeleiding: Simon de Boer
Zentrum, O’gracht 84, Utrecht.
Kosten: € 95,-

Een Zenweekend als dit biedt je een goede gelegenheid om intensief met een groep je zenbeoefening een verdieping te geven waar je normaal niet zo makkelijk aan toe komt.

Het programma bestaat uit periodes van 25 minuten zazen, afgewisseld met kinhin (loopmeditatie). Beide dagen is er een inleiding. In het weekend is er ook gelegenheid voor persoonlijk onderhoud.
Het thema van deze sesshin is het werken met koans: typische Zenverhalen waarin een fundamentele waarheid tot uitdrukking wordt gebracht.

Het programma is intensief, maar niet te zwaar. We zitten in periodes van 25 minuten met tussendoor loopmeditatie (kinhin).

Simon de Boer heeft 15 jaar getraind als zenmonnik in het zenklooster Zenriver in Groningen en heeft het afgelopen jaar de woensdagavond-groepen over genomen van Nico Tydeman.Hij heeft veel ervaring met koanstudie die hij onder leiding van zijn leraar Tenkei Roshi afgerond heeft.

Dit weekend biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met Simon en zijn manier van werken.

Het weekend vindt plaats in Zentrum (O’gracht 84) en is toegankelijk voor iedereen met ervaring met (zen) meditatie. Iedereen met enige zitervaring dus van harte welkom!

Heb je vragen, neem gerust contact op. Je kunt je hieronder opgeven.