Een intensief Zenweekend o.l.v. Simon Senko de Boer.

Zaterdag 29 september van 14.00 – 21.00 u;
zondag 30 september van 9.30 -15.30 u

Plaats: Zentrum, O’gracht 84, Utrecht.
Begeleiding: Senko de Boer
Kosten: voor beide dagen € 95,-;  voor één dag: € 50,-.
Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Een Zenweekend biedt je een goede gelegenheid om intensief met een groep en o.l.v. een leraar je zenbeoefening een verdieping te geven waar je in de wekelijkse bijeenkomsten niet zo makkelijk aan toe komt.

Het programma bestaat uit periodes van 25 minuten zazen, afgewisseld met kinhin (loopmeditatie).  Beide dagen is er dharma-onderricht. Ook is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud.

In dit weekend komen twee koans aan bod uit de Denkoroku: een koan-collectie met daarin de verlichtingservaringen van 52 Boeddhistische meesters, vanaf Boeddha tot en met Dogen Zenji.
Een koan is een typische Zenverhaal waarin een fundamenteel inzicht tot uitdrukking wordt gebracht. Inhoud en commentaar erop geven een mooi inzicht in de ontwikkeling van het boeddhistisch onderricht in India en China.

Senko de Boer heeft 15 jaar getraind als zenmonnik in het zenklooster Zenriver in Groningen en heeft het afgelopen jaar de woensdagavond-groepen over genomen van Nico Tydeman.Hij heeft veel ervaring met koanstudie die hij onder leiding van zijn leraar Tenkei Roshi afgerond heeft.

Dit weekend biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met hem en zijn manier van werken.

Het weekend vindt plaats in Zentrum (O’gracht 84) en is toegankelijk voor iedereen met ervaring met (zen) meditatie. Je bent van harte welkom!

Heb je vragen, neem gerust contact op. Je kunt je hieronder opgeven.

button_aanmelden