Nu de ontwikkelingen met het Coronavirus in een stroomversnelling komen, hebben we  besloten om de Zendag van 21 maart te verschuiven naar 26 september.
Heel jammer natuurlijk, maar gezien de toenemende beperkende maatregelen lijkt ons dit de beste optie. Ook het Bartholomeus Gasthuis heeft inmiddels zelf besloten alle evenementen op te schorten.

Maar van uitstel komt geen afstel. Op zaterdag 26 september gaat deze dag alsnog door.  Er is wel nog steeds een wachtlijst voor deze dag.

______________________________

Zaterdag 26 september van 9.30 u tot 17.00 u
Leraren: Willem Scheepers en Nico Tydeman
Thema: Niet-weten als grond van bevrijding
Plaats: Bartholomeus Gasthuis in Utrecht


Kosten: € 65,- incl. koffie/thee en lunch

Deze dag is inmiddels volgeboekt. je komt dus op de wachtlijst te staan.
We laten je weten als er nog een plek vrijkomt!

09.30   2x zazen en kinhin
10.30   inleiding Willem
11.30   koffie
12.10   2x zazen

13.00   lunch
14.15   1 x zazen en kinhin
15.00   inleiding Nico
16.00   1 x zazen
16.30   afsluiting

Op zaterdagmiddag 26 september komt Nico Tydeman naar Utrecht om vanaf 14.00 u met ons zazen te beoefenen en onderricht te geven.
Willem Scheepers verzorgt het ochtendprogramma van de dag.
Ervaring met zenmeditatie is gewenst.

NicoNico Tydeman heeft meer dan 20 jaar les gegeven in Zentrum en heeft twee jaar geleden afscheid genomen om zich te wijden aan schrijven. Hij geeft alleen nog twee keer per jaar een sesshin en twee keer per jaar een weekend in A’dam.
We zijn blij en vereerd dat hij weer eens tijd vrij maakt om naar Zentrum te komen. Voor alle oud-studenten van Nico een mooie gelegenheid om hem weer te ontmoeten.
Maar uiteraard is iedereen welkom die mee wil doen op deze bijzondere dag.

Willem Scheepers is een ‘longtime student’ van Nico en kreeg vier jaar geleden van hem Shiho: een formele transmissie in de Soto Zentraditie, waarin je in de lerarenlijn wordt opgenomen van je eigen leraar en in de ‘bloedlijn’ die terug gaat tot de Boeddha.
Inmiddels geeft hij 25 jaar lang onderricht in en leiding aan Zentrum Utrecht.

Het programma van de dag bestaat uit zenmeditatie, loopmeditatie en inleidingen. In de ochtend van Willem, in de middag van Nico.
Met tussendoor natuurlijk tijd voor koffie/thee en lunch.

Van harte welkom.

button_aanmelden