Onder deze noemer organiseert Zentrum regelmatig korte toegankelijke workshops waarin gewerkt wordt met kernaspecten van Zenmeditatie. Er wordt in periodes van 15 minuten gemediteerd; de praktijk wijst uit dat iedereen dat kan, of je nou geoefend bent of niet. Dus voel je welkom.

Zaterdag 16 november van 13.00 tot 15.00 uur.
Begeleiding: Martin Pol
Zentrum, O’gracht 84, Utrecht.
Kosten: € 20,-

De kracht van de zazen (zenmeditatie)

In deze workshop onderzoeken we aan de hand van oude en nieuwe Zenmeesters waarin nou precies nou precies de kracht en essentie zitten van zazen. 

En uiteraard gaan we ook vooral zazen doen. 

Vaak wordt nog steeds gedacht bij het woord ’meditatie’ dat het gaat om een vorm van zelfverbetering, om het bereiken van verlichting of om de wereld te verbeteren.
Nou is met het koesteren van deze ambities natuurlijk niets mis. Alleen misschien dat de moed je in de schoenen kan zakken…

Wat zou er gebeuren als je vrij kunt maken van al die ideeën, doelstellingen en ambities en zazen zou beoefenen om niets anders dan zazen? Zoals je bijvoorbeeld danst om het dansen zélf: om de beweging, het plezier, de energie en het leven dat je erin ervaart?

Zazen – het zitten in geconcentreerde aandacht – werkt op een manier die zich niet zomaar laat verwoorden. Het betekent dat je midden in je leven gaan zitten en dat zo volledig mogelijk kunt ervaren. 

Daar zit het leven, de beweging en het plezier. Daar zit de kracht.

___________________________

De workshops vinden plaats in Zentrum (O’gracht 84) en zijn in principe toegankelijk voor iedereen, ook als je nog geen of weinig ervaring hebt met (zen) meditatie.
Naast de inleidingen mediteren we periodes van 15 minuten: de ervaring leert dat iedereen dat kan!  Je kunt je hieronder aanmelden. Van harte welkom.

 

button_aanmelden